Ajankohtaista

Webinaarivartti: Vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen Torstai 4.6. klo 13:00 - 13:15 Ruokalaakso järjestää torstaina 4.6. klo 13:00 alkaen webinaarivartin, jossa esitellään vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen. Asiantuntijana webinaarissa toimii Ruokalaakson elintarviketeknologi Tommi Laaksonen,...

 Webinaarivartti: Elintarvikeväärennökset lainsäätäjän näkökulmasta Ruokalaakso järjesti perjantaina 24.4. webinaarin elintarvikeväärennöksistä lainsäätäjän näkökulmasta. Asiantuntijana professori Katja Lindroos. Tallenteelta löytyvät myös vastaukset kysymyksiin, joita ei webinaarin live-osuuden aikana ehditty käsitellä! Alkuperäinen esityspäivä: Perjantai 24.4.2020   Tallenne...

Tule mukaan kotitestaajaksi! Ruokalaakso hakee tuotetestaajia yrttipohjaisten tuorepestojen kuluttajatutkimukseen, jossa tavoitteena on saada kuluttajien kotioloissa raportoimia näkemyksiä ja kokemuksia pesto-tuotteiden  kulutus- ja käyttötottumuksista sekä selvittää niiden miellyttävyyttä ja hyväksyttävyyttä. Tutkimukseen...

Oletko kiinnostunut omasta ravitsemuksestasi ja hyvinvoinnistasi? Kuuluvatko marjatuotteet ruokavalioosi? Henkilökohtaisen hyvinvoinnin arvostus näkyy nykypäivänä yhä enemmän suomalaisten ruokavalinnoissa, sillä yhä useammin kuluttajia kiinnostaa ruoan alkuperä, valmistusmenetelmät ja raaka-aineet sekä näiden...

Ruokaketjun toimijoiden kohtaamis- ja verkostoitumistapahtuma löysi korvaavan ajankohdan syksyltä. Lähituotteilla makua lautasille on koko ruokaketjun toimijoiden kohtaamis- ja verkostoitumistapahtuma. Tapahtuman uusi ajankohta on torstaina 8.10.2020 klo 14:00-17:00, ja se järjestetään alkuperäisen...

Ruokalaakson ensisijainen tavoite on luoda aktiiviseen yhteistyöverkostoon pohjautuva toimintamalli Pohjois-Savon elintarvikesektorin kehittämiselle. Vuoden 2019 aikana selvitimme hankkeen jälkeisen (2021-) toimintamallin muotoa ja sisältöä haastattelemalla yrityksiä ja muita toimijoita sekä vertailemalla...

Tervetuloa Ruokalaakson elintarviketurvallisuusseminaariin keskiviikkona 22.4.2020 klo 12-14:30. Koronaepidemian vuoksi tilaisuus on siirretty täysin etäyhteydellä toteutettavaksi. Paikan päälle osallistuvaksi aiemmin ilmoittautuneiden ei tarvitse tehdä ilmoittautumista uudelleen. Etäyhteyslinkki lähetetään lähempänä tilaisuuden ajankohtaa....

Maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä maaliskuun uutiskirjeessä on kerrottu tai käy...

Tämän päivän tuotemarkkinoilla kuluttajien mielipiteillä on merkitystä ja kuluttajalähtöisyyden selvittäminen kuuluu yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämisprosessiin. Kuluttajatutkimuksista saadaan arvokasta tietoa tuotteiden hyväksyttävyydestä, valintatekijöistä  ja käytettävyydestä kuluttajilla. Näin tuotteita voidaan kehittää...

Webinaarivartti: Kuluttajalähtäisyys tuotetestauksessa - kuluttajatutkimus Ruokalaakso järjesti perjantaina 7.2. webinaarin, jossa kerrottiin Savonia-ammattikorkeakoulun Future Food -yksiköstä sekä kuluttalähtöisyydestä tuotetestauksessa. Esittelijänä TKI-asiantuntija Johanna Kantala Savonialta. Katso tallenne! Alkuperäinen esityspäivä: Perjantai 7.2.2020 klo 13:00-13:15   Tallenne...