Ruokalaakso-verkosto

Ruokalaakso-verkostossa toimii ihmisiä tieteen, opetuksen, kehityksen ja teollisuuden aloilta. Haluatko yrityksesi osaksi yhteistyöverkostoa? Ota yhteyttä!

Pohjois-Savon alkutuotannon ja elintarvikealan yhteistyöverkosto

Ruokalaakso on myös osa Pohjois-Savon alkutuotannon ja elintarvikealan yhteistyöverkostoa, joka tukee laaja-alaisesti ruokasektorin toimintaa ja kehittämistä.

Yhteistyöverkoston ydintoimijat ovat Itä-Suomen yliopisto (ravitsemustieteet), Savonia-ammattikorkeakoulu (ruokaliiketoiminnan vahvuusala), kehitysyhtiö SavoGrow’n elintarviketoimiala, Luonnonvarakeskus (Maaninka), Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky), Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä (Ysao) sekä ProAgria.

Lisäksi Pohjois-Savon ruokasektorilla toimii muita osaajia.

Verkostomme tarjoaa tutkimus-, kehitys-, opetus- ja asiantuntijapalveluita alkutuotannosta (marjojen ja kasvien tuotanto, maidon ja lihan tuotanto, kalan viljely) lähi- ja luomuruoan käytön tukemiseen, kiertotalouden, vastuullisuuden, ruokaturvallisuuden ja ihmisten ravitsemuksen huomioimiseen ruokaketjussa sekä elintarvikkeiden kehitykseen ja jalostukseen.

Palvelut, jalostus, tuotteistus

Edellä mainittuihin liittyen verkostostamme löytyy testaus- ja pilotointialustoja, kuten huuhtouma- ja pintavalumasimulaattori, lysimetrikenttä, biokaasututkimusalusta, urban farming -viljelyalustat, marjanviljelyn koetila, CowLab-tutkimusnavetta, Savon eläinsairaala, opetuskeittiöt, tuotekehitys- ja kuluttajatestitilat sekä kliininen ja elintarviketutkimuslaboratorio.

Pohjois-Savon yhteistyöverkoston toimintaa

  • Pitkäjänteisellä kehittämistyöllä Pohjois-Savosta gastronomian ja ruokamatkailun kärkialue 2020 (lue lisää)
  • Food Learning Export Network Ruokaketjun koulutus­vientiverkosto (lue lisää)
  • Tila-, laite- ja prosessisuunnittelupalvelusta apua elintarvikeyrityksen investointiin (lue lisää)
  • Uupuneet paristot tuottavat virtaa kasvinviljelyyn (lue lisää)
  • Kirjolohi ui rypsiöljylläkin – ekologista, taloudellista ja terveellistä (lue lisää)
  • Tarpeiden ja osaamisen kohtauttamista Ruokalaaksossa (lue lisää)
  • Mustaherukasta tuotekehityksen ja tutkimuksen kautta terveysvaikutteiseksi elintarvikkeeksi (lue lisää)
  • Suolistomallin mahdollisuudet tuotteiden terveyshyötyjen todentamisessa (lue lisää)

Yhteyshenkilöt

Alkutuotanto: Mikko Järvinen, mikko.jarvinen@luke.fi

Elintarvikkeet: Henna Lehikoinen, henna.lehikoinen@savonia.fi

Palvelumuotoilu on menetelmä, joka keskittyy suunnittelemaan ja kehittämään kokonaisvaltaisia ja käyttäjälähtöisiä palveluita. Se integroi muotoilun, liiketoiminnan ja käyttäjäkokemuksen näkökulmat, pyrkien parantamaan palveluiden laatua, käyttäjäkokemusta ja asiakastyytyväisyyttä. Palvelumuotoiluprosessi voi sisältää muun...

Kuopiolainen Aminoversum Oy investoi lisää tuotantokapasiteettiin, päätuotteen eli proteiinikeksin kasvaneen kysynnän vuoksi. Planet Aminon perustajajäsen ja toimitusjohtaja Simo Putkuri toteaa, että kasvava kysyntä on pienelle elintarvikealan yritykselle elintärkeää ja luo uskoa...

Kolme ensimmäistä kuluttajatutkimuspilottia käynnistyi syksyllä 2023 FOODNUTRI-hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut selvittää kuluttajien asenteita täysin uudenlaisiin ruokiin ja raaka-aineisiin. Kulutus- ja ruokailutottumukset ovat muuttumassa merkittävästi. Kasvisruoan ja kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä kasvaa...

Tervetuloa FoodRobo - Ruokarobotiikka ja -automaatioympäristön kehittäminen -hankkeen päätösseminaariin 22.9.2022 klo 13:30-15:30. Tilaisuus on verkossa (zoom). Ohjelmassa kuulemme hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä, mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä lopuksi kiteytämme Kirnu Kreativ:n johdolla ruokapalveluluiden kehittämistarpeet...

Elintarvikkeiden säilyvyyden parantaminen ja laadun varmistaminen uusilla tekniikoilla kehityshanke Paikka: MS300, Yliopistonranta 1, Medistudia rakennus, KUOPIOSeminaaria voi seurata myös Teams-etäyhteydellä , linkki lähetetään ilmoittautuneille. OHJELMA: 13.15-13.20 Tervetuloa, avajaissanat, Jenni Korhonen, projektipäällikkö, UEF13.20-13.50...

Aika: 11.5.2022 klo 14:00-17:00 Paikka: Zoom (linkin Zoomiin saat ilmoittautumisen yhteydessä automaattisessa kuittausviestissä) Ilmoittautuminen 10.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/617CE886E3459A49 (jos olet ilmoittautunut mukaan jo aiemmin, ilmoittautumisesi on edelleen voimassa) Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut –työpajojen sarja on...

FoodRobo-Ruokarobotiikka ja-automaatioympäristön kehittäminen-hanke järjestää Ruokahuollon tulevaisuuden ratkaisut –työpajojen sarjan alkaen huhtikuusta 2022.Ensimmäinen työpajoista järjestetään Zoomin kautta tiistaina 5.4. klo 14:00-17:00Ilmoittautuminen 4.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/617CE886E3459A49 Osallistumislinkki tulee ilmoittautumisen kuittausviestissä.Tervetuloa tilaisuuteen keskustelemaan,...