Kuopiolaiselle proteiinikeksille löytyy kysyntää

Kuopiolaiselle proteiinikeksille löytyy kysyntää

Kuopiolainen Aminoversum Oy investoi lisää tuotantokapasiteettiin, päätuotteen eli proteiinikeksin kasvaneen kysynnän vuoksi. Planet Aminon perustajajäsen ja toimitusjohtaja Simo Putkuri toteaa, että kasvava kysyntä on pienelle elintarvikealan yritykselle elintärkeää ja luo uskoa tulevaisuuteen sekä kannustaa investointeihin. Tämä osaltaan on myös palautetta onnistuneesta tuotekehityksestä, varsinkin, kun suurin osa asiakkaista on muuta kuin erityisruokavaliota noudattavia. Ollaan onnistuttu kehittämään oikeasti maistuva tuote.

Yrityksen suklaanmakuinen proteiinikeksi on myös ehdolla vuoden parhaaksi uutuustuotteeksi kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin keskittyneessä Vegeawards– kisassa. Simo Putkurin mielestä ehdokkuus vegeawardseissa on mahtava juttu ja tunnustus myös onnistumisista. Kisan ansioista päästään kilpailemaan samaan sarjaan isojen toimijoiden kanssa omalla tuotteella ja saadaan samalla näkyvyyttä alan sisällä. Vuosittain järjestettävä VegeAwards palkitsee ruuan tulevaisuuden tekijät, yleisön hullaannuttaneet vegetuotteet ja menestyneimmät yritykset. Järjestäjinä toimivat Vegefirma ja Vegaanihaaste.

Kestävyys edellä

Planet Aminon proteiinikeksit syntyivät kahden aktiivisesti liikkuvan ihmisen halusta korvata ruokavaliossaan eläinproteiinia kasviproteiinituotteilla. Tavoitteena on edistää kestävää siirtymää saattamalla edullisia, maistuvia ja ravitsevia kasviproteiinituotteita markkinoille. Yrityksen mukaan maailma tarvitsee parempia ja kestävämpiä elintarvikkeita, joissa on hyvä hinta-laatu-ravintosuhde.

Yrityksen tavarantoimittajat ovat valittu siten, että raaka-aineet kyettäisiin tuottamaan mahdollisimman lähellä kuluttajaa. Näin pystytään vähentämään esimerkiksi kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä sekä valvomaan toimitusketjuja tarkemmin. Tuotantoprosessissa korostuvat tehokkuus sekä hävikin ja jätteen määrän minimointi. Laadunvalvontaa suoritetaan paitsi raaka-ainetoimittajien kohdalla, mutta myös omien tuotantoprosessien saralla. Proteiinikeksien valmistuksessa käytetään erilaisia proteiinin lähteitä – pääasiassa hamppuproteiinia ja härkäpapuproteiinia. Eri proteiini-isolaattien käyttäminen täydentää tuotteen aminohapporakennetta. Myös muut raaka-aineet tukevat tuotteen ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Kuitujen ja hiilihydraattien lähteenä tuotteessa toimii esimerkiksi suomalainen gluteeniton kaura sekä hamppu ja härkäpapu. Rasvat puolestaan ovat täysin kasvipohjaisia.

Lue lisää: www.planetamino.com
Seuraa somessa: @planetamino_fi

Lisätietoja: Simo Putkuri, Aminoversum Oy, info@planetamino.com, puh. 045 858 9385