Ilmoittaudu tutkimukseen!

Ilmoittaudu tutkimukseen!

Oletko kiinnostunut omasta ravitsemuksestasi ja hyvinvoinnistasi? Kuuluvatko marjatuotteet ruokavalioosi? Henkilökohtaisen hyvinvoinnin arvostus näkyy nykypäivänä yhä enemmän suomalaisten ruokavalinnoissa, sillä yhä useammin kuluttajia kiinnostaa ruoan alkuperä, valmistusmenetelmät ja raaka-aineet sekä näiden tekijöiden vaikutus omaan hyvinvointiin.

Kutsumme sinut mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään kuluttajien mielikuvia elintarvikkeiden korkeapainekäsittelystä (High Pressure Processing, HPP) tuote- ja markkinointiviestinnän näkökulmasta. HPP-käsittely on menetelmä, joka lisää elintarvikkeiden luonnonmukaisuutta, tuoteturvallisuutta ja säilyvyyttä. Tutkimus on osa Savonia-ammattikorkeakoulun Wellness-liiketoiminnan opiskelijoiden opinnäytetyötä ja se toteutetaan opiskelijayhteistyönä Ruokalaakso-hankkeen kanssa.

Haemme haastattelututkimukseen 18–65 -vuotiaita tuotetestaajia, jotka ovat kiinnostuneita ruokavalinnoissaan ravitsemus- ja hyvinvointitekijöistä. Toivomme, että olet kiinnostunut myös elintarviketuotteiden pakkausmerkinnöistä ja käytät ruokavaliossasi marjapohjaisia tuotteita, kuten smoothieita. Tutkimusta varten toimitamme haastateltaville testituotteena marjasmoothieita, joita tullaan käyttämään esimerkkeinä haastattelutilanteessa. Varmistaaksemme testituotteiden katkeamattoman kylmäketjun toimituksessa, haemme osallistujia pääasiassa Pohjois-Savon alueelta.

Tutkimus toteutetaan videohaastatteluna etäyhteyden välityksellä ja se painottuu henkilökohtaisen ostokäyttäytymisen, tuotemielikuvien sekä arvojen ja asenteiden tutkimiseen linkittyen elintarvikkeiden tuotepakkausten markkinointiviestintään. Tutkimukseen osallistuaksesi sinun ei tarvitse tuntea HPP-käsittelyä.

Videohaastattelut tehdään 18.–27.5.2020 (viikot 21 ja 22) välisenä aikana ja sen tekninen toteuttaminen edellyttää tietokoneen tai muun älylaitteen (älypuhelin, tabletti) käyttömahdollisuutta. Laitteen tulee olla varustettu kameralla, mikrofonilla sekä kaiuttimella. Tutkimushaastattelu kestää noin 30-45 minuuttia ja yhteys toteutetaan Zoom- tai Microsoft Teams-sovelluksella. Haastatteluasi ei tulla nauhoittamaan.

Ilmoittauduthan tutkimukseen 12.5.2020 mennessä tästä linkistä:
https://link.webropolsurveys.com/EP/3C7B7F51D34C2468

Ilmoittautumislomakkeella pyydämme sinua täyttämään lyhyen ennakkokyselyn, joka sisältää kysymyksiä taustatiedoista, ruokavaliosta sekä ruokavalintoihin liittyvistä arvoista. Ilmoittautumisen yhteydessä pääset valitsemaan haastattelullesi sopivan ajankohdan.

 

Tutkimuksen toteuttaa Wellness-liiketoiminnan tradenomiopiskelijat Anni Sihvonen (anni.sihvonen@edu.savonia.fi) sekä Tiia Vaara (tiia.vaara@edu.savonia.fi). Tutkimuksesta vastaa Ruokalaakson yhteyshenkilö TKI-asiantuntija Johanna Kantala (johanna.kantala@savonia.fi, p. 044 785 6929), Future Food tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö.

Tutkimusesite (.pdf)
Tutkimuksen rekisteriseloste (.pdf)