15 loka Tervetuloa FOODNUTRI-hankkeen päätösseminaariin 25.11.2025
FOODNUTRI: kansallisen infrastruktuurihankkeen jalkauttaminen Pohjois-Savon alueelle
On aika esitellä kolmivuotisen työn tuloksia. Ruokavalion laatua kehittävien digitaalisten työkalujen ohella hankkeessa kehitettiin ruoan suolistovälitteisten terveysvaikutusten tutkimisen ja ateriatutkimuksen menetelmiä sekä käyttäjälähtöisen tiedonkeruun malleja. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!
Paikka: UEF, CA303
Aika: ti 25.11.2025 klo 12:30-15:30
Ilmoittautuminen 17.11. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/A1E6C91BDF5A36C4
Tilaisuuteen on etäosallistumismahdollisuus (linkki lähetetään etäosallistujille ilmoittautumisen päätyttyä).
Ohjelma
Tilaisuuden avaussanat
- Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto
Seminaarin puheenjohtaja esittelee päivän ohjelman
- Maria Lankinen, yliopistonlehtori, FT, Ravitsemustieteen dosentti , Itä-Suomen yliopisto
12:30 – 13:00 Suunta hyvään syömiseen - Ravitsemusnavigaattorin ja Ravitsemuspolun kehitysmatka
- Kirsikka Aittola, TtT, Itä-Suomen yliopisto
- Henna Lehikoinen, TtM, TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu
- Kaisa Kähärä, liikuntakoordinaattori, Kuopion kaupunki
- Sanni Hyttinen, TtK
13:00 – 13:30 Kuluttajatiedon pilotit käytännössä – oppeja menetelmien soveltamisesta ruoka-alan yrityksissä,
- Johanna Kantala, TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu
13:30 - 14:00 Verkostoitumista päiväkahvin äärellä
14:00 – 14:30 Mitä ateriatutkimukset kertovat ruuan ominaisuuksista?
- Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto
14:30 - 15:15 Ruoan suolistovälitteisten terveysvaikutusten tutkiminen in vitro mallinnuksella: hyödyt ja tulevaisuuden näkymät
- Moona Partanen, TtM, väitöskirjatutkija, Itä-Suomen yliopisto
- Tuula Tuure, vastaava tutkija, FT, ETM Valio Oy
15.15 Tilaisuuden yhteenveto ja päätös
- Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto
Suolimalliin tutustuminen halukkaille laboratoriotiloissa (ilmoittaudu lomakkeella tutustumiskierrokselle).
Tutustumiskeirroksen päätös noin klo 15:30 (tutustumiskierrokselle laboratorioon lähtevät jaetaan tarvittaessa useampaan ryhmään, jolloin osalla kierroksen päätös voi olla klo 15.30 jälkeen).
Tervetuloa!
FOODNUTRI: kansallisen infrastruktuurihankkeen jalkauttaminen Pohjois-Savon alueelle -hankkeen ovat toteuttaneet Itä-Suomen yliopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu Euroopan unionin osarahoituksella, jonka on myöntänyt Pohjois-Savon liitto.

