Tervetuloa FOODNUTRI-hankkeen päätösseminaariin 25.11.2025

Päätösseminaarin mainos

Tervetuloa FOODNUTRI-hankkeen päätösseminaariin 25.11.2025

FOODNUTRI: kansallisen infrastruktuurihankkeen jalkauttaminen Pohjois-Savon alueelle 

On aika esitellä kolmivuotisen työn tuloksia. Ruokavalion laatua kehittävien digitaalisten työkalujen ohella hankkeessa kehitettiin ruoan suolistovälitteisten terveysvaikutusten tutkimisen ja ateriatutkimuksen menetelmiä sekä käyttäjälähtöisen tiedonkeruun malleja. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Paikka: UEF, CA303 

Aika: ti 25.11.2025 klo 12:30-15:30 

Ilmoittautuminen 17.11. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/A1E6C91BDF5A36C4 

Tilaisuuteen on etäosallistumismahdollisuus (linkki lähetetään etäosallistujille ilmoittautumisen päätyttyä).

 Ohjelma  

Tilaisuuden avaussanat

  • Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto 

Seminaarin puheenjohtaja esittelee päivän ohjelman

  • Maria Lankinen, yliopistonlehtori, FT, Ravitsemustieteen dosentti , Itä-Suomen yliopisto 

12:30 – 13:00 Suunta hyvään syömiseen - Ravitsemusnavigaattorin ja Ravitsemuspolun kehitysmatka  

  • Kirsikka Aittola, TtT, Itä-Suomen yliopisto 
  • Henna Lehikoinen, TtM, TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu 
  • Kaisa Kähärä, liikuntakoordinaattori, Kuopion kaupunki 
  • Sanni Hyttinen, TtK 

13:00 – 13:30 Kuluttajatiedon pilotit käytännössä – oppeja menetelmien soveltamisesta ruoka-alan yrityksissä,

  • Johanna Kantala, TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu 

13:30 - 14:00 Verkostoitumista päiväkahvin äärellä 

14:00 – 14:30 Mitä ateriatutkimukset kertovat ruuan ominaisuuksista?  

  • Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto 

14:30 - 15:15 Ruoan suolistovälitteisten terveysvaikutusten tutkiminen in vitro mallinnuksella: hyödyt ja tulevaisuuden näkymät

  • Moona Partanen, TtM, väitöskirjatutkija, Itä-Suomen yliopisto 
  • Tuula Tuure, vastaava tutkija, FT, ETM Valio Oy 

15.15  Tilaisuuden yhteenveto ja päätös

  • Marjukka KolehmainenprofessoriItä-Suomen yliopisto  

Suolimalliin tutustuminen halukkaille laboratoriotiloissa (ilmoittaudu lomakkeella tutustumiskierrokselle).

Tutustumiskeirroksen päätös noin klo 15:30 (tutustumiskierrokselle laboratorioon lähtevät jaetaan tarvittaessa useampaan ryhmään, jolloin osalla kierroksen päätös voi olla klo 15.30 jälkeen).

Tervetuloa!

 

 

FOODNUTRI: kansallisen infrastruktuurihankkeen jalkauttaminen Pohjois-Savon alueelle -hankkeen ovat toteuttaneet Itä-Suomen yliopisto  ja Savonia-ammattikorkeakoulu Euroopan unionin osarahoituksella, jonka on myöntänyt Pohjois-Savon liitto.



Ruokalaakso
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.