Ruokalaakso-projektissa (2018-2021) rakennettiin Ruokalaakson jatkuva toimintamalli.
Toimintamallin pilotoinnin lisäksi projektin aikana vahvistettiin elintarvikesektorin osaamista elintarviketeknologian täydennyskoulutuksen avulla sekä pystytettiin proteiinien hyväksikäytettävyyden ja suoliston terveyden osaamisympäristöjä elintarviketeollisuuden ja tutkimuksen ajankohtaisiin tarpeisiin.
Ruokalaakson asiantuntijatahojen välistä yhteistoimintaa mallinnettiin ja tuloksena syntyi muun muassa uusi palvelukonsepti, kuluttajalähtöinen tuotekehityspalvelu.
Alta löydät ilmestyneet uutiskirjeet, sekä artikkeleita, julkaisuja ja muita materiaaleja Ruokalaaksoon liittyen vuosilta 2018-2021.
Ruokalaakson uutiskirje ilmestyi noin kahden kuukauden välein, kesätaukoa lukuun ottamatta.
Ruokalaakso toimii Savonia-ammattikorkeakoulun asiakasrekisterin tietosuojaselosteen mukaisesti.
Neliosaisen elintarvikkeet markkinoilla -videosarjan avulla tutustutaan elintarvikkeiden kaupallistamiseen ja vaihtoehtoisiin lähestymistapohin. Videosarjan kaikki osat julkaistaan maaliskuun 2021 aikana.
Kaikille avointa elintarviketeknologian täydennyskoulutusta järjestettiin porrastetusti elokuun 2019 ja toukokuun 2020 välillä. Koulutus koostui käytännönläheisistä, pääosin verkossa toteutettavista, opinnoista Moodle-oppimisympäristössä. Koulutus oli suunnattu henkilöille, jotka halusivat vahvistaa tai lisätä osaamistaan ja jotka työskentelivät, opiskelivat tai ovat opiskelleet elintarvikealalla, eivätkä olleet suorittaneet aiemmin vastaavaa elintarviketekniikan insinööritutkintoa (AMK).
Täydennyskoulutus koostui viidestä vapaavalintaisesta moduulista, joista kukin vastasi noin viiden opintopisteen laajuutta. Lisätietoja moduulikohtaisista sisällöistä ja toteutustavoista on luettavissa alta moduulin nimeä klikkaamalla.