Ruokalaakso | Marjatutkimus ja marjatuotanto
Ruokalaakso, osaaminen, marjatutkimus, marjantuotanto
15735
page-template,page-template-full_width_alasivu,page-template-full_width_alasivu-php,page,page-id-15735,page-child,parent-pageid-15130,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Marjatutkimus ja marjatuotanto

Yhdistämme SavoGrow’n tuotekehitysosaamista ja yliopiston tietoa marjojen terveellisistä ominaisuuksista Savonian palvelumuotoilun ja yliopiston innovaatiojohtamisen osaamiseen. Tavoitteena on testata kliinisissä ateriakokeissa antosyaanirikkaan mustaherukan ja siitä valmistettujen tuotteiden aterianjälkeisiä vaikutuksia verensokeriin. Terveellisistä ominaisuuksista kehitetään myös konsepti, jonka avulla aterianjälkeisiä vaikutuksia tuodaan esille kuluttajille.

 

Uudenlaisen marjantuotannon osaamista kehitetään yliopistolla ympäristö- ja biotieteiden laitoksella hyödyntäen LED-valokasvatusta sekä vertikaalista, ympärivuotisen kasvatuksen viljelytapaa. Viljelytapaa voi soveltaa myös muuhun alkutuotantoon. Marjaosaamiskeskus SavoGrow’lla tarjoaa kehittämis- ja asiantuntijapalveluja marjatuotannon tarpeisiin.