Ruokalaakso | Kliiniset tutkimukset
Ruokalaakso, osaaminen, kliiniset tutkimukset, kliiniset interventiot, ateriatutkimukset
15743
page-template,page-template-full_width_alasivu,page-template-full_width_alasivu-php,page,page-id-15743,page-child,parent-pageid-15130,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Kliiniset interventiot ja ateriatutkimukset

Suunnittelemme ja toteutamme elintarvikkeisiin ja ruokiin, ruokien yhdistelmiin sekä ruokavalioihin liittyviä tutkimuksia ihmisillä. Ravitsemustieteellinen tutkimusosaaminen ja käytäntöön soveltaminen on kansainvälistä huipputasoa.

Mustaherukalle terveysväite?

Ruokalaakso-projektissa pilotoimme verkostomme toimintaa MAQUA-tutkimuksessa. Keväällä 2019 kehitimme marjatuotteen, jonka terveysvaikutuksia tutkimme kliinisessä ateriatutkimuksessa syksyllä 2019. Lue lisää MAQUA-tutkimuksesta.

Moniin muihin marjoihin verrattuna mustaherukoissa on enemmän kuitua, C- ja E-vitamiinia ja antosyaaneja. Mustaherukan vaikutusta aterianjälkeiseen verensokeriaineenvaihduntaan on jo tutkittu jonkin verran ja MAQUA-tutkimuksessa etsimme lisänäyttöä mustaherukan vaikutuksesta aterianjälkeiseen verensokeri- ja tulehdusvasteeseen. Riittävä tutkimusnäyttö voisi mahdollistaa terveysväitteen saamisen mustaherukalle. Tämä olisi ensimmäinen EFSA:n (European Food Safety Association) myöntämä terveysväite marjoille.