Kliiniset interventiot ja ateriatutkimukset

Suunnittelemme ja toteutamme elintarvikkeisiin ja ruokiin, ruokien yhdistelmiin sekä ruokavalioihin liittyviä tutkimuksia ihmisillä. Ravitsemustieteellinen tutkimusosaaminen ja käytäntöön soveltaminen on kansainvälistä huipputasoa.

Mustaherukalle terveysväite?

Ruokalaakso-projektissa pilotoimme verkostomme toimintaa MAQUA-tutkimuksessa. Keväällä 2019 kehitimme marjatuotteen, jonka terveysvaikutuksia tutkimme kliinisessä ateriatutkimuksessa syksyllä 2019. Lue lisää MAQUA-tutkimuksesta.

Moniin muihin marjoihin verrattuna mustaherukoissa on enemmän kuitua, C- ja E-vitamiinia ja antosyaaneja. Mustaherukan vaikutusta aterianjälkeiseen verensokeriaineenvaihduntaan on jo tutkittu jonkin verran ja MAQUA-tutkimuksessa etsimme lisänäyttöä mustaherukan vaikutuksesta aterianjälkeiseen verensokeri- ja tulehdusvasteeseen. Riittävä tutkimusnäyttö voisi mahdollistaa terveysväitteen saamisen mustaherukalle. Tämä olisi ensimmäinen EFSA:n (European Food Safety Association) myöntämä terveysväite marjoille.