Blogi

Yhteistyössä Pohjois-Savon liiton Verha-hankkeen ja ELY-Keskuksen sekä Itä-Suomen yliopiston ja Ruokalaakson asiantuntijoiden kanssa on syntynyt lyhyt esittelyvideo Pohjois-Savon elintarvikealan osaamisesta ja raaka-aineista. Alueen yrityksistä kuvauksiin osallistui Pakkasmarja, Metsäpellon mansikat sekä...

Ruokasektorin ekosysteemit ja klusterit – Miten kohti koordinoitua yhteistyötä? Ruokalaakso järjestää tiistaina 22.9.2020 klo 13:00 - 15:30 ekosysteemitilaisuuden "Ruokasektorin ekosysteemit ja klusterit – Miten kohti koordinoitua yhteistyötä?". Tilaisuuden tavoitteena on lisätä...

Kuopio Living Lab –palvelun tarjonta laajenee kuluttajatutkimuspalveluihin, joita toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun organisoimana oppilaitoksen tiloissa pitkään toimineen sovelletun tutkimuksen yksikön kautta. Kuluttajatutkimusten avulla yrityksellä on mahdollisuus saada arvokasta tietoa esimerkiksi tuotteiden kehitysprosesseissa...

 Webinaarivartti: Vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen Ruokalaakso järjesti torstaina 4.6. webinaarivartin "Vaihtoehtoisia teknologioita elintarviketurvallisuuden parantamiseen". Webinaarissa esiteltiin kolme vaihtoehtoista teknologiaa: kuivajääpuhdistus, ultraviolettisäteilytys (UV-C), sekä korkeapaineprosessointi (High Pressure Prosessing, HPP). Asiantuntijana elintarviketeknologi Tommi...

Toukokuun 2020 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä toukokuun uutiskirjeessä on kerrottu tai...