Blogi

Insect Savo -hanke järjestää työpajan hyönteistuotteiden elintarviketurvallisuuteen ja ravitsemukselliseen laatuun liittyen keskiviikkona 18.11.2020 klo 13-16. Aikataulu ja ohjelma: 13:00-13:05 Tervetuloa, Puheenjohtaja Jenni Korhonen/Itä Suomen yliopisto 13:05-13:45 Uuselintarvikkeet EU:ssa hyönteisnäkökulmasta, Anna Mizrahi /Ruokavirasto 13:45-14:10 Hyönteisten...

Savonia-ammattikorkeakoulun Future Food tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö hakee tuotetestaajia juotavan maitotuotteen kuluttajatutkimukseen, jossa tavoitteena on saada kuluttajien itse raportoimia näkemyksiä ja mielipiteitä testituotteista sekä selvittää yleisesti maitotuotteiden kulutus- ja käyttötottumuksia. Tutkimus...

Jatkumona huhtikuussa järjestetylle elintarviketurvallisuusseminaarille Ruokalaakso järjestää lokakuussa elintarviketurvallisuusstandardien koulutuspäivän. Koulutus järjestetään keskiviikkona 28.10.2020 klo 9-16 Suonenjoella, SavoGrow'lla, Yrityspuisto Futurian tiloissa (Jalkalantie 6, 77600 Suonenjoki). Mikäli lähitilaisuuden järjestäminen ei koronavirustilanteen vuoksi ole...

Syyskuun 2020 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä syyskuun uutiskirjeessä on kerrottu tai...

Patrik Lahtisen ravitsemustieteen Pro gradu -työ Mikromuovit elintarvikkeissa valmistui toukokuussa 2020. Työ tehtiin Itä-Suomen yliopistolla (UEF) hyödyntäen Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön elintarvike- ja ravitsemusosaamista ja SIB Labs -yksikön mikromuovitutkimusosaamista. Pro...

Opiskelijayhteistyötä on ylläpidetty aktiivisesti Ruokalaaksossa, ja opiskelijaprojekteja sekä opinnäytetöitä on tehty eri muodossa Ruokalaakson eri toimenpiteisiin liittyen. Kaksi Pro Gradu –tutkielmaa on jo valmistunut Itä-Suomen yliopiston puolelta, ja yksi opinnäytetyö on...