Blogi

Jatkumona huhtikuussa järjestetylle elintarviketurvallisuusseminaarille Ruokalaakso järjestää lokakuussa elintarviketurvallisuusstandardien koulutuspäivän. Koulutus järjestetään keskiviikkona 28.10.2020 klo 9-16 Suonenjoella, SavoGrow'lla, Yrityspuisto Futurian tiloissa (Jalkalantie 6, 77600 Suonenjoki). Mikäli lähitilaisuuden järjestäminen ei koronavirustilanteen vuoksi ole...

Syyskuun 2020 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä syyskuun uutiskirjeessä on kerrottu tai...

Patrik Lahtisen ravitsemustieteen Pro gradu -työ Mikromuovit elintarvikkeissa valmistui toukokuussa 2020. Työ tehtiin Itä-Suomen yliopistolla (UEF) hyödyntäen Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön elintarvike- ja ravitsemusosaamista ja SIB Labs -yksikön mikromuovitutkimusosaamista. Pro...

Opiskelijayhteistyötä on ylläpidetty aktiivisesti Ruokalaaksossa, ja opiskelijaprojekteja sekä opinnäytetöitä on tehty eri muodossa Ruokalaakson eri toimenpiteisiin liittyen. Kaksi Pro Gradu –tutkielmaa on jo valmistunut Itä-Suomen yliopiston puolelta, ja yksi opinnäytetyö on...

Yhteistyössä Pohjois-Savon liiton Verha-hankkeen ja ELY-Keskuksen sekä Itä-Suomen yliopiston ja Ruokalaakson asiantuntijoiden kanssa on syntynyt lyhyt esittelyvideo Pohjois-Savon elintarvikealan osaamisesta ja raaka-aineista. Alueen yrityksistä kuvauksiin osallistui Pakkasmarja, Metsäpellon mansikat sekä...

Ruokasektorin ekosysteemit ja klusterit – Miten kohti koordinoitua yhteistyötä? Ruokalaakso järjestää tiistaina 22.9.2020 klo 13:00 - 15:30 ekosysteemitilaisuuden "Ruokasektorin ekosysteemit ja klusterit – Miten kohti koordinoitua yhteistyötä?". Tilaisuuden tavoitteena on lisätä...