Blogi

Ruokalaakson tiimi toivottaa verkostolleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021! Vuosi 2020 alkaa olla lopuillaan. Tänä poikkeuksellisena vuonna jatkoimme suunnitelman mukaisia toimenpiteitä soveltaen etätyöskentelyä. Alla poimintoja vuoden aikana tehdyistä toimenpiteistä: ...

Marraskuun 2020 uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä marraskuun uutiskirjeessä on kerrottu tai...

Ruokalaakson marjapilotin kliinisestä osuudesta saatiin näyttöä mustaherukan tasapainottavasta vaikutuksesta aterianjälkeiseen verensokeriin. Tutustu julkaisuun: Blackcurrant (Ribes nigrum) lowers sugar-induced postprandial glycaemia independently and in a product with fermented quinoa: a randomized...

Proteomiikka tutkimusmenetelmänä sekä sen käyttösovellukset Tervetuloa tiistaina 10.11.2020 klo 15-16 Ruokalaakson ja Elintarviketieteiden seuran Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston järjestämään webinaariin, jossa tutustutaan proteomiikkaan tutkimusmenetelmänä sekä sen käyttösovelluksiin. Webinaari on maksuton. 15:00  Tilaisuuden...

Insect Savo -hanke järjestää työpajan hyönteistuotteiden elintarviketurvallisuuteen ja ravitsemukselliseen laatuun liittyen keskiviikkona 18.11.2020 klo 13-16. Aikataulu ja ohjelma: 13:00-13:05 Tervetuloa, Puheenjohtaja Jenni Korhonen/Itä Suomen yliopisto 13:05-13:45 Uuselintarvikkeet EU:ssa hyönteisnäkökulmasta, Anna Mizrahi /Ruokavirasto 13:45-14:10 Hyönteisten...

Savonia-ammattikorkeakoulun Future Food tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö hakee tuotetestaajia juotavan maitotuotteen kuluttajatutkimukseen, jossa tavoitteena on saada kuluttajien itse raportoimia näkemyksiä ja mielipiteitä testituotteista sekä selvittää yleisesti maitotuotteiden kulutus- ja käyttötottumuksia. Tutkimus...