Blogi

Itä-Suomen yliopistolla kehitetään menetelmiä elintarvikkeiden mikromuovien tutkimiseksi. Kuvassa Patrik Lahtinen suodattaa maitonäytettä mikromuovien eristämiseksi. Mikromuovit ovat olleet otsikoissa viime aikoina todella laajasti, mutta tutkimustietoa niistä on vielä hyvin vähän, todettiin Itä-Suomen...

Toukokuun uutiskirje on ilmestynyt ja lähetetty tilaajille. Ruokalaakson uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein ja kertoo Ruokalaakson kuulumisista, ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Tsekkaa, mistä toukokuun uutiskirjeessä on kerrottu tai käy...

Toukokuun uutiskirjeessä esiteltiin kevään 2019 aikana järjestettyä aistinvaraista asiantuntijakoulutusta. Tutustu koulutuksen vaiheisiin, sisältöön ja palautteeseen tarkemmin tämän laajennetun artikkelin avulla. ”Kouluttaja oli osaava, selkeä ja lämminhenkinen.” Ruokalaaksolaisille järjestettiin helmi-huhtikuussa 2019 maksuton aistinvarainen...

Kuinka yrityksen tarpeet ja olemassa olevan osaamisen kohtauttaminen laajentui verkostojen kautta usean osaamisalueen kehittämistyöksi ja kokonaan uudeksi hankesuunnitelmaksi - Esimerkkinä korkeapaineprosessointi. Yksi Ruokalaakson tavoitteista on saada yritysten kehittämistarpeet kohtaamaan tarvetta vastaavan...

Mitä? Haemme osallistujia maistamaan ja arvioimaan pakastettuja kasvipohjaisia marjatuotteita. Tutkimus kestää noin 30 minuuttia. Tutkimuksen tarkoituksena on saada kuluttajien näkemyksiä ja kokemuksia tutkittavista tuotteista sekä selvittää tuotteiden miellyttävyyttä ja hyväksyttävyyttä....

What? We are looking for volunteers to taste and evaluate frozen plant-based berry products. This test will last about 30 minutes. This consumer survey is part of Food Valley project...